Bullar!!! Kanelbullar! Kardemummabullar!!

Sugen på bullar? Världens största hemlighet måste vara att Findus frysta kanelbullar är veganska. Japp. På riktigt. Inget ägg eller smör eller mjölk i dem inte!

Vill du baka själv? Byt ut mjölken till valfri växtmjölk, själv använder jag oftast havremjölk, rismjölk eller sojamjölk. Jag har inte märkt någon skillnad på att det ena är bättre än det andra. Istället för smör använder jag oftast Karlshamns Mjölkfria margarin eller Mildas mjölkfria och jag har i det i bitar i slutet av knådningen (jag smälter det inte tillsammans med varm mjölk – jag värmer inte mjölken heller, för den delen).

Jästa bullar
Riktigt kladdigt med körsbärssylt och vit choklad. För att det inte ska flyta ut över hela plåten har jag satt bullarna i stora muffinsformar i en muffinsplåt.

Kardemummaknutar
Kardemummaknutar som penslats med sockerlag och fått lite kardemumma och råsocker på toppen.

Istället för att pensla med ägg så penslar jag med sockerlag efter att jag tagit ut bullarna ur ugnen, men det går faktiskt lika bra att pensla med växtmjölk blandat med lite agavesirap innan bullarna stoppas in i ugnen.

0 comments on “Bullar!!! Kanelbullar! Kardemummabullar!!Add yours →

Vad tänker du? Har du några frågor? Lämna ett meddelande!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: