Savage Heart – din personliga Vegan Coach!

Savage Heart

Utan tvekan så är maten från växtriket äntligen på modet! Det dyker upp nya alternativ överallt och på restaurangernas menyer finns det mer eller mindre veganska alternativ. Det finns en nyfikenhet nu som inte fanns tidigare. Dokumentärer som ”Fork Over Knives”, ”Cowspiracy” ”Earthlings”, och ”The Cove” leder vägen till ett annat ”vegan” än den militanta veganism som fanns på 90-talet.

Tyskland är ledande i Europa, ”Fork Over Knives” satte igång en medvetenhet utan motstycke och människor gick från köttätare till vegan över en natt. För de flesta tar det lite mer tid än så. I Storbritannien räknar man antalet veganer i miljoner och med dem kommer efterfrågan på nya produkter. I Sverige är 10% vegetarianer eller veganer men över 50% försöker äta mer varierat. Det finns ett intresse för att äta gott och göra gott, samtidigt.

Jag avser att dela med mig av mina erfarenheter här, både vad det gäller att äta hemma, på lunchen och på resa – men också för er som ”drabbas” av en vegan. När man vill bjuda en vegan på middag, eller när en familjemedlem ha blivit vegan – eller vill testa.

Tårtan som alla ska njuta av, fikat för hela arbetsplatsen – jag hjälper till. Kostomläggning för hälsans skull? Bara för att det är växtbaserat så behöver det inte betyda att det är nyttigt, men det kan vara det och det är inte svårt när man ”knäckt koden” – jag berättar gärna hur!

För restauranger är det inte heller enkelt. Om man inte äter kött, ost, ägg och mjölkprodukter – vad finns kvar då?

Tallrik med sallad och tomat
Denna Ceasar-sallad fick jag på ett hotell i Köpenhamn. De plockade bort bacon, ägg, ost, kyckling och dressingen – men jag fick betala fullt pris (160 dkr inklusive mineralvatten)!
Färgglad och mättande salladstallrik
Denna färgglada sallad serveras på en buffé i Helsingborg. Allt är från växtriket och det kostar 90 kronor!

Första hjälpen är på väg! Du har kommit till rätt plats! Min uppgift är att coacha dig, ditt café eller restaurang till en en vegan-vänlig miljö! Det ska vara enkelt att äta gott och göra gott, samtidigt!

0 comments on “Savage Heart – din personliga Vegan Coach!Add yours →

Vad tänker du? Har du några frågor? Lämna ett meddelande!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: