Overnight Oats

Standard

Overnight Oats, eller som det ganska osexigt heter på svenska: Kall-gröt har eskalerat de senaste året. Jag erkänner mig skyldig till att äta denna dekadenta rätt både till lunch och frukost, mer eller mindre hela arbetsveckan. Innan jag går och lägger mig på kvällen gör jag i ordning en skål (frukost) och en burk (lunch). I varje häller jag 1 dl klippta havrekärnor (steel cut oats) eller 1 dl fiberhavre + 1 msk chiafrön, 2 msk solroskärnor och/eller pumpafrön och lite kanel. Jag häller på 2 dl havremjölk med chokladsmak och täcker med plast respektive sätter på locket och låter stå i kylen över natten.

På morgonen har torrvarorna förvällts och blivit en gröt. Jag äter den i skålen och tar med mig burken till jobbet.

Man kan variera i oändlighet utifrån grunden:
1 dl havregryn (fibrer) eller steel cut oats
1 msk chiafrön
2 dl växtmjölk

Jag brukar ibland lägga till lite kokosflingor eller hela blåbär.
1 msk jordnötssmör blandat med chokladmjölk ger en ”peanut buttercup” smak och helt plötsligt blir det en söndagsbrunch 🙂

Vad tänker du? Har du några frågor? Säg något!