Omelett under en ruccola sallad

Men omelett då?

Jodå, idag testade jag att göra en äggfri ”omelett” gjord på kikärtsmjöl och serverade till två personer som vanligtvis äter omelett med ägg. De blev lite förvånade (jag med!) över att det faktiskt påminde om omelett.

Enkelt var det verkligen, så det kan nog bli en återkommande frukost/brunch/lunch/middag i detta hushåll!

Grundreceptet är

  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 1-2 tsk kala namak (svart salt som svarar som ägg, finns i hälsokostbutiker)
  • lite gurkmeja för färgens skull
  • och ute socker för balansens skull

Det torra blandas med

  • 2,5 dl vatten (mer eller mindre, det ska bli en trög smet)

Låt det stå och svälla en halvtimma medan du gör i ordning grönsakerna som du vill ha på din omelett exempelvis tofu, potatis, svar, tomat, lök. Allt behöver vara nästan färdigt, precis som när man gör en omelett på ägg. Häll på smeten i stekpannan (detta recept räcker till två stora, så ca hälften av smeten). Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek även ovansidan. Servera med en sallad!

0 comments on “Men omelett då?Add yours →

Vad tänker du? Har du några frågor? Lämna ett meddelande!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: