Kikärtskakor med choklad!

Standard

Med en proteinhalt på ca 3,5% och blott 2 tsk agavesirap som sötning är detta en vinnare! Jag rekommenderar INTE att man säger ”detta är som en falafel med chokladsmak”, men det är ungefär så det är!

I en matberedare (med knivar) blandar jag en tetra (eller konservburk) med kikärtor (spara spadet till maränger, sockerkaka eller annat gott), en tesked med vaniljessens eller vaniljsocker, en deciliter jordnötssmör, två teskedar agavesirap, en tesked bakpulver och pyttelite salt + 100 gram riktigt mörk och vegansk choklad som är hackad i bitar.

Kör tills det blivit en deg.

Forma till bollar och tryck ut dem till runda kakor, jag vill ha dem lite tjockare, ca 1,5 cm. Det är en smaksak. Tänk på att de inte kommer att flyta ut, gör du dem tjocka kommer de att förbli tjocka! Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20 minuter (är de tunnare kakor så blir det kortare gräddningstid).

  • 1 förpackning med kikärtor utan spad

  • 1 tesked med vaniljessens eller vaniljsocker

  • 1 deciliter jordnötssmör

  • 2 teskedar agavesirap

  • 1 tesked bakpulver

  • Lite salt

  • 100 gram riktigt mörk choklad, hackad i bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Mixa i en matberedare. 

  3. Forma till lagom stora kakor

  4. Grädda i 20 minuter 

  5. Ät!!

 

Vad tänker du? Har du några frågor? Säg något!